Odlično za druženja

Umotajte omiljene kobasice ili hrenovke u tijesto i spremite jelo za kojim će se svi pomamiti

 Natkinzu/Getty Images/istockphoto
Ovo je prava hrana za tulume i okupljanja jer se lako prenosi, za nju ne trebate vilicu i nož, a svi je vole

Možda će vam trebati malo više vremena za pripremu ovog jela, no ozarena lica vaših najmlađih i veselje ostatka ukućana kada vide ove kobasice u tijestu bit će dovoljni da vam se dodatni trud itekako isplati. Osim što ovo jelo možete ponijeti na tulum ili druženje na kauču uz neki dobar film, spakirate li nekoliko komada za ručak uz svježu salatu, dobit ćete zabavan, ali i zasitan ručak. Nemojte samo zaboraviti ponijeti i svoj omiljeni umak.

Kobasica u tijestu

500 g bijelog glatkog brašna
250 ml toplog mlijeka
1 vrećica instant-kvasca
1 jaje za tijesto
20 ml suncokretova ulja
1 žličica šećera
1 žlica soli
1 jaje za premazivanje
kobasice

image
Natkinzu/Getty Images/istockphoto

U veliku posudu stavite brašno, u sredini napravite rupu i dodajte toplo mlijeko. Ubacite kvasac i šećer, malo promiješajte i pustite da stoji 10-ak minuta dok se ne zapjeni. Dodajte zatim jaje i ulje pa zamijesite tijesto. Kada se sastojci povežu, dodajte sol i mijesite dok ne dobijete glatku kuglu. Posudu s tijestom prekrijte i pustite da stoji na toplom sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto diglo, podijelite ga na tri jednake kugle. Pustite da odstoji još 10-ak minuta, a zatim svaku kuglu razvaljajte, narežite na trokute i na vrh svakog trokuta stavite kobasicu. Zarolajte u kiflicu i slažite na papir za pečenje. Prekrijte krpom i dižite još 20-ak minuta. Premažite jajem i posipajte sezamom ili samo solju. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20-30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2024 14:08