Najvažnije ih je dobro rashladiti. Zato budite karakter i nemojte dežurati pred frižiderom dok se ne ohlade. Možete ih i malo ušminkati s malo kardamoma, a odmah će živnuti i ako ih pospete s malo sjeckanih pistacija.
Trebat će vam:
5 jaja
5 žlica šećera
1 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
1 štapić vanilije
Priprema:
Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiješajte i dodajte brašno. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
U mlijeko stavite razrezani štapić vanilije i pustite da zakuha. Zatim mlijeko maknite sa štednjaka, izvadite štapić vanilije i stavljajte u njega žlicom oblikovani snijeg od bjelanjaka. Vratite posudu opet na vatru, ali samo toliko da žličnjaci počnu kipjeti. Brzo ih okrenite na drugu stranu te ih nakon nekoliko sekundi izvadite i stavljajte u dublju zdjelu ili nekoliko manjih. Ponovite postupak dok ne skuhate sve žličnjake.
U smjesu od žumanjaka postepeno dodajte malo vrućeg mlijeka, dobro izmiješajte, a zatim ga ulijte u preostalo kipuće mlijeko. Kuhajte na umjerenoj vatri 3 do 5 minuta uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne. Nastavite miješati kako bi kremu malo rashladili.
Prelijte je preko žličnjaka od bjelanjaka i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.
Izvor recepta: *ispeglali smo zanat pripreme šnenokli u Kuhaoni
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....