COMFORT FOOD

Utješno varivo koje diže iz mrtvih po receptu trenutno najpopularnije keramičarke u zemlji

 Berislava Picek/Cropix
Keramičarka Viktorija Bartolović otkrila nam je recepte za omiljena jela koja je pripremila i servirala u svojim posudama.

250 g filea piletine
1 stapka celera
2 manje mrkve
komadić peršina
komadić špeka ili pancete
malo maslaca
6-8 gljiva
manja šalica divlje riže
800 ml pilećeg temeljca
začin Cajun (Harissa Spice Store)
4 žlice vrhnja za kuhanje
malo naribanog parmezana

U lonac staviti maslac da se zagrije, na sitno narezati celer, mrkvu, peršin i špek, pržiti na laganoj vatri, dodati piletinu narezanu na manje komade, dodati malo soli, papra i žlicu-dvije začina Cajun. Pržiti sve zajedno da piletina poprimi zlatnu boju, a povrće omekša. Uliti pileći temeljac i kuhati 25 - 30 minuta. Na tavi zagrijati maslac, dodati narezane gljive i, kad je varivo gotovo, umiješati gljive u varivo. Za kraj dodati malo vrhnja za kuhanje i naribanog parmezana, a po želji za zimske dane da nas zagrije pojačati začinom Cajun ili čili papričicom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 10:43