Mojmir Žuvela otkrio nam je i recept za ukusne krastavce koje stavlja u svoje sendviče, a koje možete i sami pripremiti za iduće okupljanje oko rešetke jer su idealan prilog za burgere, ali i uz ražnjiće, ćevape i pljeskavice. Na kućici BarBaQ na zagrebačkom Food truck festivalu upravo ove krastavce pronaći ćete u slasnom Cubano sendviču.
Trebat će vam:
krastavci
jabučni ocat
svježi kopar
papar u zrnu
šećer
voda
"Narežu se svježi krastavci, stave u slanu vodu da stoje nekoliko sati pa se zatim ta voda prolije. Zagrije se nova voda s jabučnim octom, koprom, krupnim paprom i šećerom pa kad se polako počne hladiti, preliju se njome narezani krastavci i ostave se da se kisele. Već to popodne su gotovi, a možeš ih koristiti dok ih ne potrošiš", objasnio nam je Mojmir Žuvela.
Količine možete prilagoditi vlastitom ukusu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....