PROBAJ OVO!

Uz ove brze domaće kisele krastavce po receptu Mojmira Žuvele ljetni sendviči bit će još slasniji

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix
Nakon što nas je osvojio svojim Cubano sendvičem, Mojmir Žuvela s nama je podijelio recept i za domaće kisele krastavce

Mojmir Žuvela otkrio nam je i recept za ukusne krastavce koje stavlja u svoje sendviče, a koje možete i sami pripremiti za iduće okupljanje oko rešetke jer su idealan prilog za burgere, ali i uz ražnjiće, ćevape i pljeskavice. Na kućici BarBaQ na zagrebačkom Food truck festivalu upravo ove krastavce pronaći ćete u slasnom Cubano sendviču.

image
Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

Trebat će vam:

krastavci
jabučni ocat
svježi kopar
papar u zrnu
šećer
voda

"Narežu se svježi krastavci, stave u slanu vodu da stoje nekoliko sati pa se zatim ta voda prolije. Zagrije se nova voda s jabučnim octom, koprom, krupnim paprom i šećerom pa kad se polako počne hladiti, preliju se njome narezani krastavci i ostave se da se kisele. Već to popodne su gotovi, a možeš ih koristiti dok ih ne potrošiš", objasnio nam je Mojmir Žuvela.

Količine možete prilagoditi vlastitom ukusu.

image
Ivana Nobilo/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 18:58