KOLAČI KOJI SE NE PEKU

Vanilija s malinama i borovnicama

 Berislava Picek / Hanza Media
Recept Mihaele Devescovi

Kora:

1/2 šalice indijskih oraščića
1/2 šalice badema
1/4 šalice brašna od kokosa (sitnog)
1/2 šalice agava sirupa

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Krema:

1 1/2šalica indijskih oraščića
3 žlice rastopljenoga kakao maslaca
pola male žličice burbon vanilije
1/4šalice agava sirupa
1/2 šalice mlijeka od kokosa

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do guste glatke kreme. Jednu žlicu kreme ravnomjerno rasporedite po kori, te poslažite maline i borovnice. Ostatak kreme prelijte po voću. Po vrhu kreme poslažite malinama i borovnicama, te ih lagano pritisnite štapićem. Spremite u hladnjak ili u zamrzivač na 3 sata, te poslužite.

Prvo miksajte bademe i indijske oraščiće do brašna. Kada ste dobili brašno dodajte ostale sastojke i miksajte dok se smjesa ne poveže, tako da kada je pritisnete morate dobiti jednu kuglu. Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu, te uz pomoć zadnje strane žlice pritisnite ravnomjerno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 20:22