Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 50 dkg graha konzerviranog
- sol i papar
- malsinovo ulje
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- žlica brašna
- mljevena paprika
- kiselo vrhnje
Priprema
1. korak
Grah prethodnog dana oprati, namočiti u hladnoj vodi, a sutradan ga ocijediti, staviti u manju količinu hladne vode te kuhati da potpuno omekša.
2. korak
Na zagrijanom ulju popržiti nasjeckani luk, dodati brašno, mljevenu slatku papriku i ocijeđeni kuhani grah te malo vode u kojoj se kuhao.
3. korak
Posoliti, popapriti i sve zajedno kratko propirjati. Na kraju dodati kiselo vrhnje izmiješano s usitnjenim češnjakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....