Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g junećeg mesa
- 2 glavice luka
- 4 srednje velike mrkve
- 1 stručak mladog luka
- mljevena crvena paprika
- 1/2 žlice vinskog octa
- 2 prstohvata šećera
- sol, papar
- masnoća (najbolje svinjska mast)
- žlica brašna
- 250 ml temeljca
Priprema
1. korak
Očistite i nasjeckajte luk. Mrkvu narežite na kolutiće . Meso narežite na kockice. Na masnoći dinstajte luk pa kad omekša dodajte kockice mesa koje ste prethodno uvaljali u brašno. Oštro miješajte kuhačom, stružući po dnu jer će se brašno početi hvatati.
2. korak
Zalijte vrućim temeljcem tek toliko da meso bude pokriveno. Dodajte narezanu mrkvu, crvenu papriku (po želji možete staviti i ljute crvene paprike), ocat i šećer, pa dinstajte dok meso ne omekša. Usput provjeravajte tekućinu, pa podlijevajte temeljcem ako je potrebno. Prije posluživanja varivo začinite i ukrasite sitno sjeckanim mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....