Varivo od junetine s kolutićima mrkve

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g junećeg mesa
  • 2 glavice luka
  • 4 srednje velike mrkve
  • 1 stručak mladog luka
  • mljevena crvena paprika
  • 1/2 žlice vinskog octa
  • 2 prstohvata šećera
  • sol, papar
  • masnoća (najbolje svinjska mast)
  • žlica brašna
  • 250 ml temeljca

Priprema

1. korak

Očistite i nasjeckajte luk. Mrkvu narežite na kolutiće . Meso narežite na kockice. Na masnoći dinstajte luk pa kad omekša dodajte kockice mesa koje ste prethodno uvaljali u brašno. Oštro miješajte kuhačom, stružući po dnu jer će se brašno početi hvatati.

2. korak

Zalijte vrućim temeljcem tek toliko da meso bude pokriveno. Dodajte narezanu mrkvu, crvenu papriku (po želji možete staviti i ljute crvene paprike), ocat i šećer, pa dinstajte dok meso ne omekša. Usput provjeravajte tekućinu, pa podlijevajte temeljcem ako je potrebno. Prije posluživanja varivo začinite i ukrasite sitno sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 09:18