Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 žlice ulja
- 1 glavice ljubičastog luka
- 1 manja glavica kupusa
- 1 crvena paprika
- 2 mrkve
- 1 peršin
- 1 šalica kuhanog slanutka
- 300 g svinjetine bez kosti
- 1 vezica peršinova lišća
Priprema
1. korak
U loncu zagrijte ulje pa na njemu zapecite sitno nasjeckan luk. Tada dodajte meso narezano na krupnije komade. Zapecite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte kolutiće mrkve i peršina te kockice paprike.
2. korak
Pirjajte na malo vode još nekoliko minuta pa dodajte kupus narezan na rezance. Podlijte vodom tako da bude sasvim pokriveno, posolite pa kuhajte oko 40 minuta. Tada dodajte i slanutak, pospite sjeckanim listom peršina pa kuhajte još desetak minuta.
3. korak
Savjet: Suhi slanutak se dugo kuha dok ne omekša pa ga je najbolje skuhati dan ranije, a prije toga i namakati 24 sata. Ako nemate vremena za dugo kuhanje slanutka, poslužit će i onaj iz konzerve. Ovo je varivo dovoljno bogato i zasitno i bez mesa, pa iskušajte i vegetarijansku verziju.
U mesnoj verziji možete koristiti i druge vrste mesa, recimo junetinu, ali onda prilagodite vrijeme kuhanja (trebat će joj nešto više nego svinjetini da omekša).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....