Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 poriluka
- 2 šalice slanutka
- 1 češanj češnjaka
- dimljena svinjska rebarca
- svinjske kožice
- mrkva
- korijen peršina i list
- sol
- papar
- 1 žličica masti
Priprema
1. korak
Slanutak namočite tijekom noći, što ga duže močite kraće ce se kuhati. Ako ga
močite osam do deset sati kuhat će se oko sat, sat i pol. Slanutak ocijedite i stavite
kuhati u vodu. Skuhajte posebno rebarca i svinjske kožice.
2. korak
U lonac stavite narezani poriluk, mrkvu, korijen peršina, peršinov list pa ulijte litru do litru i pol vode te dodajte i žlicicu masti. Kada je povrće napola kuhano dodajte mu i kuhani slanutak, a možete uliti još malo vode ili temeljca ako vam je pregusto.
3. korak
Dodajte i nasjeckani cešnjak. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta, posolite i popaprite. U varivo dodajte narezana rebarca i svinjske kožice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....