Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 l pilećeg temeljca
- 50 dkg pilećih zabataka
- konzerva pelata
- panceta
- 1 luk
- 1 paprika
- 50 dkg graha (konzerviranog)
- češnjak
- mješavina mrkve i krumpira
- ulje, sol i papar
Priprema
1. korak
Pileća prsa narezati na kockice veličine 1-2 cm. Luk i češnjak usitniti, mrkvu narezati na kolutove, a krumpir, i papriku narezati na kockice. Na zagrijanom ulju pržiti meso oko tri minute.
2. korak
Posoliti i popapriti, dodati luk, češnjak, papriku, mrkvu, krumpir i nasjeckanu slaninu te sve zajedno popržiti.
3. korak
Preliti juhom i poklopljeno kuhati oko pola sata. Konzervirani grah i pelate ocijediti pa 10 minuta prije kraja kuhanja dodati varivu. Po potrebi još začiniti i posipati nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....