Vaš recept: Domaći džem od dinja

home made jam with toast on a plate
Nagradili smo vaš recept za domaći džem od dinja!

Naša čitateljica Antonija Milić pripremila je odličan osvježavajući džem od dinja i koji smo nagradili u tjednom tiskanom izdanju Dobre hrane. Svakog tjedna poklanjamo bogate nagrade, a ovom prilikom bila je to visokokvalitetna Chasseur tava. Šaljite nam vaše recepte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osvojite nagrade!

Za džem će vam trebati:

3 kg dinja

1,5 kg šećera

4 dcl vode

sok od 2 limuna

Dinje ogulite, očistite od koštica, narežite na kocke i stavite u veću zdjelu u kojem će se džem kuhati. Dodajte šećer,limunov sok i vodu. Kuhajte na laganoj vatri povremeno pomješajući desetak minuta. Zatim sve propasirati ili izmiksati štapnim mikserom pa nastaviti kuhati još oko pola sata dok se džem ne zgusne. Vrući džem prelijte u čiste,prokuhane staklenke koje tada treba još zapeći desetak minuta u pećnici na 100°C da se džem ne bi kvario tijekom zime.Ostavite ga da se potpuno ohladi i uživajte u divnom okusu dinja.

Recept Dobre hrane za džem od dinje potražite ovdje .

/ StockFood
Melon jam with vanilla
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 16:12