RECEPT ANITE ŠARIĆ

VAU BAO: Meka peciva s hrskavim i sočnim pilećim zabatkom i đumbirom!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Ljubitelji novih okusa sve češće oduševljeno pričaju o parenim pecivima koja su zaštitni znak azijska kuhinje. Da biste ih probali, ne morate putovati ili ići u restoran - mogu se pripremiti i kod kuće!

Trebat će vam:

2 pileća zabatka s kožom
sol
papar
suncokretovo ulje
2 žlice meda
2 žlice soja umaka
sok pola naranče
sezama po želji
malo baby špinata
na trakice sjeckani đumbir

Zagreb, 160120.
Novinarka Dobre hrane, Anita Saric priprema japanska peciva bao buns.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Zabatke otkoštite. U posebnoj posudi pomiješajte sol, papar, soja umak i sok pola naranče. Smjesom natrljajte piletinu i ostavite je preko noći u hladnjaku. Piletinu stavite peći na jaku vatru, prvo na stranu s kožom. Pecite dok koža ne postane hrskava, zatim piletinu okrenite. Nakon par minuta dodajte med i sezam, ravnomjerno ih rasporedite po piletini. Bao napunite piletinom, baby špinatom i na trakice sjeckanim đumbirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 21:58