VIŠE OD 25 MILIJUNA PREGLEDA

Već tri godine ova salata totalni je hit na internetu, kažu da je toliko dobra da ćete je poželjeti jesti svaki dan

Video recept je prije tri godine objavila Tik Tokerica Melissa Ben-Ishay i od tada je skupio više od 25 milijuna pregleda

Green goddes salata veliki je hit na društvenim mrežama još od 2021. godine, a ove godine, čini se, ponovno je toliko popularna da nam, kada god otvorimo Tik Tok, iskoči barem jedan video na temu baš te salate. Riječ je o receptu koji je svojevremeno objavila Tik Tokerica Melissa Ben-Ishay i koji je postao toliko popularan da je njezin video do sada pogledalo gotovo 26 milijuna ljudi.

Pa što je to toliko dobro u toj salati? Navodno je riječ o kombinaciji namirnica koja je istovremeno hrskava i kremasta, svježa i lagana, a zasitna, a dodatan plus je i što ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla pa u njoj mogu uživati i vegani.

KAKO JE NAPRAVITI?

Green goddes salata radi se tako da se najprije nasjeckaju manja glavica svježeg kupusa, krastavci (3-4 manja ili jedan veći) i vlasac, ubace se u veliku zdjelu, a zatim se napravi dressing, i to tako da se u blender ubace dva režnja češnjaka, jedna glavica ljutike, sok dva limuna, maslinovo ulje i vlasac, dvije žlice rižina octa, orasi, indijski oraščići, bosiljak i špinat, sol i malo prehrambenog kvasca. U blenderu se sve dobro sjedini, pomiješa se sa sjeckanim povrćem i to je to.

image
Baked by Melissa Facebook

ŠTO AKO NEMATE JEDAN SASTOJAK?

U slučaju da neki od sastojaka nemate pri ruci, kreatorica recepta savjetuje da se poigrate zamjenama ili jednostavno dodate ono što sami volite. Primjerice, dodati možete avokado za dodatnu kremoznost, papričicu za malo ljutine, oduzeti ili dodati začine po želji, a zatim sve poslužiti uz čips, u tacosima ili na tostu.

"Ova salata u hladnjaku može stajati do tjedan dana, ali preporučujem da svaku porciju dressingom začinite prije serviranja", poručila je Melissa. Originalni recept potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 08:02