Za tijesto:
40 g mljevenih neslanih pistacija
3 jaja
30 g šećera u prahu
6 mahuna kardamoma
pola žličice ekstrakta vanilije
70 g glatkog brašna
25 g gustina
Za kremu:
300 ml slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
pola žličice ružine vodice
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Odvojite žumanjke od bjelanjaka te od bjelanjaka, zajedno s 15
g šećera u prahu, napravite snijeg. Snijegu dodajte mljevene pistacije i lagano sve ručno promiješajte. Mahune kardamoma otvorite te sjemenke usitnite u prah. Žumanjcima dodajte preostalih 15 g šećera u prahu, kardamom i ekstrakt vanilije te miksajte dok vam se smjesa ne udvostruči. Žumanjke dodajte bjelanjcima te lagano sve ručno povežite. Na kraju dodajte prosijano brašno i gustin i lagano promiješajte. Smjesu izlijte u slastičarsku vrećicu te na pleh, obložen papirom za pečenje, istiskujte krugove promjera 4-5 cm. Ostavite razmak među krugovima. Stavite peći na 6-7 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Provjeravajte češće jer vrlo lako zagore. Za kremu istucite vrhnje u šlag, dodajte šećer i ružinu vodicu. Slažite kekse kao da radite sendvič, dva kruga biskvita spojite kremom. Ostavite da odstoje u hladnjaku, a prije posluživanja ih posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....