A mi imamo provjeren recept! Isprobajte ga i javite nam svoje dojmove.
Trebat će vam:
300 g dimljene slanine 2 jaja 100 ml vrhnja maslinovo ulje morska sol svježe mljeveni papar |
Za tijesto:
250 g brašna 70 g maslaca 55 g svinjske masti 2 žumanjka 2 žlice hladne vode |
Priprema:
Stavite brašno u zdjelu pa dodajte maslac i svinjsku mast, koje ste prethodno razrezali na komadiće, i dvije žlice vode. Mijesite rukama sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama. Lagano istucite dva žutanjka pa ih dodajte u smjesu. Dobro promiješajte, i to najbolje uz pomoć noža za mazanje, dok ne umijesite kuglu od tijesta. Zatim na lagano pobrašnjenoj površini mijesite tijesto dok ne postane ujednačeno i glatko. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte pa pokrijte njime dno i rubove posude za pečenje (valoviti rubovi). U tavi zagrijte malo maslinova ulja i prepržite nasjeckanu slaninu, oko pet minuta. U zdjeli istucite jaja, vrhnje i začine dok se ne stope u ujednačenu smjesu pa dodajte slaninu. Izlijte na tijesto i stavite peći 35 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 160 stupnjeva pa pecite još 15 minuta. Jedite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....