RUČAK S VATRE

Vikend je stvoren za roštilj, napravite sočne pljeskavice pa ih poslužite uz pečeno povrće

 Deposit Photos/
Osim uz povrće, dobra ideja bit će i pljeskavice u pecivu, posebice ako napravite domaće

Trebat će vam:

1 kg mesa (miješano junetina i svinjetina)

1,8% soli oko 15 g

0,3% papra oko 2-2,5 g

malo tekuće masnoće za premazivanje

50 g luka

10 g češnjaka

Priprema:

Mesu dodajte sol, papar i rahlo i kratko zamiješajte dok se ne počne povezivati. Po želji, dodati možete i sitno sjeckani luk i češnjak. Pripazite, ne smije biti umiješano u tvrdo. Neka odstoji oko 30 minuta. Pljeskavice bi trebale biti najmanje debele 1 cm, promjera oko 8-10 cm. Pecite na srednje jakoj vatri 3-5 minuta, povremeno okrenite i premažite masnoćom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:05