Napokon je stiglo vrijeme kratkih rukava i sladoleda pa smo se odmah bacili na pripremu ove jednostavne torte s čak tri sladoledne kreme, pečenim lješnjacima, bananama i trešnjama. U pitanju je slastica koja se ne peče i sama priprema toliko je jednostavna da vam u slaganju slojeva mogu pomoći i oni najmlađi, a na kraju, po želji, možete je ukrasiti otopljenom čokoladom, karamelom i voćem po izboru. Dobra opcija bit će i priprema u čašama.
Trebat će vam:
2 veće banane
250 ml sladoleda od vanilije
250 ml sladoleda od čokolade
250 ml sladoleda od trešanja (jagoda…)
100 g tostiranih lješnjaka
200 g maslaca
200 g integralnih keksa
5-7 jušnih žlica meda
2 šake otkoštenih trešanja
50 g tamne čokolade
Priprema:
Otopite maslac i pomiješajte ga s dobro usitnjenim keksima. Dodajte meda ovisno o slatkoći koja vam odgovara. Kad ste dobili homogenu smjesu, rasporedite je po prethodno namašćenom plehu. Zamrznite na 10 minuta. Sladoled od vanilije rasporedite po keksima. Zamrznite na 30 minuta. Narežite banane i rasporedite po sladoledu. Zamrznite dok se smjesa ne stisne. Sladoled od čokolade rasporedite po bananama. Zamrznite ponovno na 20 minuta. Pospite tostiranim lješnjacima. Zatim sladoled od trešanja ili jagoda te sve još jednom zamrznite. Prije posluživanja pospite grubo namrvljenom čokoladom i trešnjama, a odlično će pasati i karamela ili otopljena čokolada kao preljev.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....