Trebat će vam:
500 g tjestenine
2 žlice glatkog brašna
2 žlice maslaca
350 ml mlijeka
100 g topivog sira po želji
100 g parmezana
100 g slanine
prstohvat muškatnog oraščića
sol i papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte do pola, ocijedite i prebacite u posudu za pečenje. U dubljoj posudi otopite dvije žlice maslaca i kada poprimi boju, dodajte glatko brašno. Promiješajte kako biste dobili pastu, a zatim polako i neprestano miješajući dodajte i toplo mlijeko. Kuhajte 10-ak minuta uz miješanje, a zatim dodajte topivi sir, muškatni oraščić, sol i papar. Dobiveni umak prelijte po tjestenini i sve dobro promiješajte. Slaninu nasjeckajte na kockice i kratko zapecite na tavi pa također dodajte tjestenini. Još jednom promiješajte, pospite parmezanom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 30-ak minuta ili dok se na vrhu ne stvori hrskava korica. Poslužite uz zdjelu salate.