BRZO I SLASNO

Vjerojatno ne postoji jednostavnija zapečena tjestenina od ove sa sirom i slaninom

 Asab974/Getty Images/istockphoto
Za pripremu ovog jela trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a bit će kremasto i hrskavo u isto vrijeme

Trebat će vam:

500 g tjestenine

2 žlice glatkog brašna

2 žlice maslaca

350 ml mlijeka

100 g topivog sira po želji

100 g parmezana

100 g slanine

prstohvat muškatnog oraščića

sol i papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte do pola, ocijedite i prebacite u posudu za pečenje. U dubljoj posudi otopite dvije žlice maslaca i kada poprimi boju, dodajte glatko brašno. Promiješajte kako biste dobili pastu, a zatim polako i neprestano miješajući dodajte i toplo mlijeko. Kuhajte 10-ak minuta uz miješanje, a zatim dodajte topivi sir, muškatni oraščić, sol i papar. Dobiveni umak prelijte po tjestenini i sve dobro promiješajte. Slaninu nasjeckajte na kockice i kratko zapecite na tavi pa također dodajte tjestenini. Još jednom promiješajte, pospite parmezanom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 30-ak minuta ili dok se na vrhu ne stvori hrskava korica. Poslužite uz zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:39