100 g heljdina brašna 100 g običnog brašna 1 žličica sode bikarbone 280 ml mlaćenice 1 jaje 50 g maslaca ulje za pečenje 18 komada šparoga sol |
U veću zdjelu staviti omekšali maslac i dobro ga izmiješati ručno ili uz pomoć miksera. Dodati jaje, mlaćenicu, obje vrste brašna, a na kraju prstohvat soli i sodu bikarbonu. Miješati nekoliko minuta da se dobije homogena smjesa. Zagrijati tavu, dodati nekoliko kapi ulja i izliti jednu veću žlicu smjese. Peći jednu minutu te po tijestu složiti šparoge veličine palačinke. Peći još jednu minutu i okrenuti. Na drugoj strani palačinku je dovoljno peći samo jednu minutu. Šparoge ne treba prethodno blanširati, no ako ne volite da su hrskave, treba ih kuhati dvije do tri minute prije pečenja. Ovo jelo idealno je kao doručak te se može poslužiti uz šunku, sir ili ukusni domaći špek.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....