400 g mljevene svinjetine 1 jaje 50 g prepečenca 100 g sitno nasjeckanog špeka sol papar mala žličica mljevene dimljene paprike šaka sitno nasjeckanog peršina 2 male glavice crvenog luka 500 g svježe tjestenine 200 g šparoga maslinovo ulje 1 dl bijelog vina češnjak šaka parmezana 50 g sušenih rajčica |
Najprije treba zamijesiti okruglice. U posudu staviti mljeveno meso, dodati jaje, prepečenac prethodno namočeni u mlijeku, sitno nasjeckani crveni luk, sitno nasjeckani špek, sitno nasjeckani peršin i začine te sve dobro izmiješati. Staviti kuhati tjesteninu samo nekoliko minuta jer svježoj tjestenini ne treba puno vremena. Skuhanu ocijediti. Na tavi ispržiti kuglice koje treba oblikovati uz pomoć male žlice da budu sve jednake. Ispečene okruglice staviti sa strane. U novoj posudi zagrijati maslinovo ulje te dodati narezane šparoge, politi bijelim vinom te dodati češnjak, peršin, malo limunova soka, sol i papar po želji. Nakon 5 minuta dodati prethodno ispečene okruglice te skuhanu tjesteninu. Sve lagano sjediniti te na kraju još dodati sitno nasjeckani peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....