Jagoda i vanilija
500 g jagoda 1 mahuna vanilije 1 žlica meda sok od polovice limuna |
Jagode očistite i operite te ostavite 15 minuta u vodi s limunovim sokom. Zatim ih posušite na papirnatom ručniku te štapnim mikserom izblendajte sa sjemenkama mahune vanilije i žlicom meda. Smjesu procijedite kroz sitno cjedilo. Izlijte smjesu na pleh obložen papirom za pečenje i stavite sušiti oko 5 sati u pećnici zagrijanoj na 80 °C. Trakice režete kuhinjskim škarama skupa s papirom, kada se sve ohladilo.
Jabuka, kivi i špinat
3 zelene jabuke 2 velika kivija 2 šake mladog špinata pola žličice cimeta 1 žlica meda 1/3 čaše vode |
Jabuke ogulite i odstranite koštice te narežite na manje komade i stavite kuhati s vodom i cimetom. Moraju potpuno omekšati i većina tekućine treba ispariti. Zatim u visokoj posudi štapnim mikserom izblendajte jabuke s kivijem, špinatom i medom te ponovite postupak sušenja kao i s trakicama od jagode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....