Tako lako

Volite grah, ali ne baš i kuhanje? Ova salata će vam ispuniti želju za slasnim jelom

 Drong/Getty Images
Temperatura je malo pala, ali ako vam se ipak ne da ili nemate vremena stajati uz štednjak, a pojeli biste fino i zasitno jelo - tada je ovo baš za vas

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: ne kuha se • Porcije: 3-4

Trebat će vam:

2 konzerve graha
2-3 žlice feta sira
150 g cherry rajčica
1 veći krastavac
1 manji ljubičasti luk
1 režanj češnjaka
3-4 žlice maslinova ulja
2 žlice vinskog octa ili limunova soka
svježi peršin
sol i papar

Priprema:

Grah isperite, ubacite ga u zdjelu pa dodajte narezane cherry rajčice, krastavce i sitno sjeckani luk. U posebnoj posudi pomiješajte kiselinu po izboru, maslinovo ulje, sol, papar i protisnuti režanj češnjaka. Dodajte u zdjelu s povrćem, dobro promiješajte i tek tada dodajte feta sir i peršin. Kratko protresite i poslužite hladno.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 06:22