Tako dobro

Volite li mladi kupus, isprobajte ga i u ovom okusima moćnom jelu sa svinjetinom

 Alleko/Getty Images
Mljevena svinjetina s kupusom i mrkvom inspirirana je azijskom kuhinjom, a možete je jesti samu ili uz nju poslužiti tjesteninu ili rižu kao prilog

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 žlica biljnog ulja
1 režanj češnjaka
1 žlica mljevenog svježeg đumbira
450 g mljevene svinjetine
1 žlica sezamovog ulja
½ glavice luka
2 mrkve
¼ glavice kupusa
60 ml umaka od soje
1 žlica srirache
sol
1 mladi luk
1 žlica prženih sjemenki sezama

image
Alleko/Getty Images

Priprema:

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte biljno ulje. Dodajte usitnjeni češnjak i đumbir i pržite dok ne zamirišu. Dodajte mljevenu svinjetinu i pecite, povremeno miješajući, dok meso ne postane zlatno u dijelovima i kuhano, oko 10 minuta, drobeći meso na male komadiće žlicom ili kuhačom. Svinjetinu gurnite sa strane i dodajte u sredinu sezamovo ulje. Dodajte tanko narezani luk, naribanu mrkvu i na tanke trakice narezan kupus. Promiješajte da se sjedini s mesom i dodajte soja umak i srirachu. Pecite dok kupus ne omekša. Posolite po potrebi. Prebacite smjesu u posudu za posluživanje i ukrasite mladim lukom i sjemenkama sezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 05:12