U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, smokvama i pršutom, škampima te za risotto s kruškom i gorgonzolom. U novom nastavku naše video škole pripreme ovog talijanskog klasika učimo kako pripremiti risotto prosecco
I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!
I dobar savjet za kraj - jednom kad usvojite pripremu ovog rižota, tada vam onaj s kruškom i gorgonzolom uopće neće biti težak.
Pogledajte video pripremu!
Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....