SLATKO SLANO

Vrijeme je za lagane salate, a ova koja spaja špinat i marelice mogla bi vas osvojiti na prvu

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj pokazala nam je kako kombinirati voće i povrće pa sve zaokružila hrskavim detaljima

Trebat će vam:

250 g suhih farfalla

100 g baby špinata

150 g svježih marelica

50 g tostiranih listića badema

50 g grožđica

100 g svježeg grožđa

slatko-ljuti umak

sol

papar

maslinovo ulje

sok jednog limuna

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu. Dodajte začine te sve začinite maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Zrele i mekane marelice ogulite i narežite na malo deblje šnite. Na kraju sjedinite špinat, marelice, grožđice i grožđe s tjesteninom. Izmiješajte te dodajte slatko-ljuti umak i tostirane listiće badema. Ostane li vam ove salate, možete je pohraniti u hladnjak i poslužiti idući dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:39