IZ KUĆNE RADINOSTI

VRIJEME JE ZA PIZZU: Pizza s pestom, mozzarellom, žutim cherry rajčicama i pinjolima iz kućne radinosti!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Bacite se na pečenje!

RECEPT ZA PIZZA TIJESTO!

žute cherry rajčice
mozzarella
tostirani pinjoli
bosiljak
grana padano

Zagreb, 260118. 
Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Za pesto:

dvije šake bosiljka
20 g pinjola
30 g naribanog parmezana
60 ml maslinovog ulja
1 režanj češnjaka

Zagreb, 260118. 
Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. 
Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Svježi bosiljak i češnjak narezati na trakice, pinjole tostirati na suhoj tavi do zlatne boje te ih usitniti nožem. U mužar staviti bosiljak, češnjak i pinjole, dodati parmezan, maslinovo ulje, par kapi limunovog soka te sol i papar. Sve sastojke spojiti u jednoličnu smjesu. Na tijesto za pizzu staviti pesto i mozzarrellu narezanu na ploške. Peći na šamotnim pločama. Kad je gotova, dodati prepolovljene cherry rajčice, svježi bosiljak, tostirane pinjole i malo parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:24