Trebat će vam:
1,5 kg brašna 1 kockica svježeg kvasca 1 l mlake neprocijeđene vode u kojoj se kuhala šunka |
Priprema:
Kvasac otopiti u pola šalice mlijeka sa 2 žlice šećera, ostaviti da se diže. Staviti brašno u veću posudu, dodati odrađeni kvasac i zamijesiti s vodom od šunke. Sol nije potrebno dodavati jer je voda u kojoj se šunka kuhala dovoljno slana i masna. Ostaviti tijesto da se diže na toplom (na sobnoj temperaturi) i da udvostruči volumen. Tijesto se ne smije "prehladiti" pa se u prostoriji ne smiju otvarati prozori i vrata. Tijesto potom premijesiti pa ga oblikovati u deblji valjak i krajeve prebaciti jedan preko drugog. Možete ostaviti rupu u sredini u koju nakon pečenja položite ukrašeno jaje, a možete kruh oblikovati u klasičnu kuglu koju ukrasite nekim uskrsnim motivom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....