KRUH IZ KUĆNE RADINOSTI

VRUĆE IZ PEĆNICE: Kruh o kojem možete postati ovisni (koliko je ukusan)!

Jako malo stvari može pobijediti svježi, topli, mirisni jutarnji kruh. Ovaj vikend nemojte kupovati kruh, odvojite malo vremena i napravite svoj. I da, upozoravamo, ovisnost je vjerojatno na pomolu!

Trebat će vam:

650 g brašna
230 ml slatkog vrhnja
110 g meda
3 čajne žlice mlijeka u prahu
2 čajne žlice suhog kvasca
120 g maslaca
3 jaja
morska sol

Priprema:

Skuhajte 50 grama brašna sa 230 ml vode u maloj rajnglici na srednjoj vatri, stalno miješajući, dok ne dobijete gustu masu, oko 5 minuta. Dodajte slatko vrhnje i med i kuhajte dok se med ne rastopi. Smjesu prebacite u veliku zdjelu, dodajte mlijeko u prahu, kvasac, sol, 2 jaja i ostatak brašna. Na mikser stavite nastavak za tijesto i miksajte. Kada je tijesto gotovo, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se diže, oko sat vremena. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Tijesto razdijelite na tri dijela i napravite široku, a nisku pletenicu, kako bi vam tijesto stalo u mali kalup za kruh. Zadnje jaje upotrijebite kako biste premazali kruh. Na vrh stavite par prstohvata morske soli. Pecite oko 35 minuta na 250 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 13:09