Trebat će vam:
650 g brašna 230 ml slatkog vrhnja 110 g meda 3 čajne žlice mlijeka u prahu 2 čajne žlice suhog kvasca 120 g maslaca 3 jaja morska sol |
Priprema:
Skuhajte 50 grama brašna sa 230 ml vode u maloj rajnglici na srednjoj vatri, stalno miješajući, dok ne dobijete gustu masu, oko 5 minuta. Dodajte slatko vrhnje i med i kuhajte dok se med ne rastopi. Smjesu prebacite u veliku zdjelu, dodajte mlijeko u prahu, kvasac, sol, 2 jaja i ostatak brašna. Na mikser stavite nastavak za tijesto i miksajte. Kada je tijesto gotovo, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu da se diže, oko sat vremena. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Tijesto razdijelite na tri dijela i napravite široku, a nisku pletenicu, kako bi vam tijesto stalo u mali kalup za kruh. Zadnje jaje upotrijebite kako biste premazali kruh. Na vrh stavite par prstohvata morske soli. Pecite oko 35 minuta na 250 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....