Za dvije porcije trebat će vam:
blok tofua (cca 200 g)
3/4 šalice riže
pola šalice graška
6-7 žlica soja sosa
4 žlice krumpirovog škroba
malo (maslinovog) ulja za pečenje
1 žlica sirupa od agave
1 žličica češnjaka u granulama
malo sezama
Priprema:
Tofu narežite na šnite i posušite ga pritiskanjem kuhinjskim ručnicima. To nije nužno, ali se s tofuom lakše radi ako se malo posuši. Zatim ga narežite na kockice, prelijte s 3-4 žlice soja sosa i ostavite da se marinira koju minutu. Za to vrijeme stavite rižu i grašak da se kuhaju. Kockice tofua ocijedite i pospite s 3 žlice škroba pa protresite zdjelu tak da sve kockice budu lagano omotane gustinom - to im daje hrskavost. Pecite ih na malo ulja dok ne krenu dobivati zlatnu koricu, a paralelno napravite i umak. Pomiješajte 100 ml vode, 3 žlice soja sosa, 1 žlicu agave, sitno nasjeckan češnjak i u tome razmutite žlicu gustina. Kada su kockice gotove, na njih izlijte pripremljeni umak i miješajte. Jako brzo će se pretvoriti u sjajni, ljepljivi umak. Vatru ugasite nakon minutu.Servirajte na kuhanoj riži s graškom i pospite sezamom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....