GOTOVO ZA POLA SATA

Wok s kozicama

 Berislava Picek / Hanza Media
Poslužite sa štapićima, biti će zabavnije jesti!

Trebat će vam:

200 g kozica
1-2 mlada luka
200 g shiitake gljiva ili šampinjona
3 mrkve
1 manja zdjelica narezanog kineskog kupusa
1 žličica naribanog đumbira
soja sos
sezamovo ulje
1 žlica sezama
tanki rižini rezanci

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Ugrijati wok sa sezamovim uljem. Prvo ubaciti narezanu mrkvu, dodati zatim gljive, pržiti uz stalno miješanje kuhinjskom hvataljkom kojom ćete prevrtati povrće, dodajte đumbir i kozice te mladi luk. Pržiti dok povrće blago ne uvene, ali neka zadrži hrskavost. Na kraju dodati soja sos i tostirane sezamove sjemenke. Rižine rezance koje ste prelili kipućom vodom dodajte u wok, promiješajte i poslužite sa štapićima, bit će zabavnije jesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:19