Trebat će vam:
1 luk
2 tikvice
2 paprike
3 žlice soja sosa
1 žlica sezamovog ulja
1 manji komadić đumbira
2 žlice sezama
Meso po želji (svinjetina, piletina...)
3 režnja češnjaka
Ulje
Priprema:
U wok stavite ulje pa ga dobro zagrijte. Ako koristite meso, nasjeckajte ga na manje komade i ubacite ga na ulje prvo. Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte sitno nasjeckani đumbir, a potom luk koji ste narezali na kolutiće, protisnuti češnjak i nasjeckane tikvice i papriku. Pustite da se pirja dok povrće ne poprimi boju, a zatim dodajte sezam i sve prelijte mješavinom soja sosa i sezamova ulja. Dobro pomiješajte, pirjajte još kratko pa dodatno pospite sezamom i, prema želji, tanko narezanim mladim lukom. Poslužite uz rižu ili rezance.