PROBAJ OVO

Wok sa sezonskim povrćem je odlična ideja za brz i lagan, a zasitan ručak usred tjedna

 Timolina/
Osim povrća, koristiti možete i meso po želji, a samo jelo će biti još ukusnije ako mu na kraju dodate sjeckani mladi luk i sezam

Trebat će vam:

1 luk

2 tikvice

2 paprike

3 žlice soja sosa

1 žlica sezamovog ulja

1 manji komadić đumbira

2 žlice sezama

Meso po želji (svinjetina, piletina...)

3 režnja češnjaka

Ulje

Priprema:

U wok stavite ulje pa ga dobro zagrijte. Ako koristite meso, nasjeckajte ga na manje komade i ubacite ga na ulje prvo. Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte sitno nasjeckani đumbir, a potom luk koji ste narezali na kolutiće, protisnuti češnjak i nasjeckane tikvice i papriku. Pustite da se pirja dok povrće ne poprimi boju, a zatim dodajte sezam i sve prelijte mješavinom soja sosa i sezamova ulja. Dobro pomiješajte, pirjajte još kratko pa dodatno pospite sezamom i, prema želji, tanko narezanim mladim lukom. Poslužite uz rižu ili rezance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:19