Trebat će vam:
5-6 srednjih krumpira
50 g maslaca
3 žlice grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
Malo svježeg peršina prema želji
100 g sitno sjeckane šunke ili slanine
50 g sjeckanog topljivog sira
1 žličica limunovog soka
Sol i papar
Priprema:
Krumpir najprije skuhajte u slanoj vodi. Kada omekša, prebacite ga u posudu za pečenje i vilicom dobro pritisnite kako biste ga spljoštili. Posolite ga, na svaki krumpir dodajte kockicu maslaca i pospite sirom i šunkom. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 do 30 minuta, ovisno koliko je krumpiru potrebno da do kraja omekša. Od grčkog jogurta, češnjaka, limunovog soka i peršina napravite umak. Začinite soli i paprom. Kada je krumpir gotov, prelijte ga umakom i poslužite uz sezonsku salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....