Trebat će vam:
400 g svinjskih kotleta bez kosti
1 žlica ulja
2 žlice maslaca
3 češnja češnjaka
Sol, papar
Za umak:
1 žličica peršina
3 žlice meda
2 žlice tople vode
1/4 žličice soli
1/2 žličice jabučnog octa
Prstohvat kajenskog papra
Priprema:
U tavi zagrijati ulje i 1 žlicu maslaca. Kotlete začiniti soli i paprom te ih peći 3-4 minute s obje strane. Meso pomaknuti u jednu stranu tave te dodati ostatak maslaca i sitno sjeckani češnjak. Pržiti kratko (10-ak sekundi) samo da češnjak pusti svoje arome.
U zdjelici pomiješati sve sastojke za umak te ga dodati u tavu i kuhati ga do vrenja, dok ne posmeđi. Poslužiti kotlete uz pečeni krumpir i svježu salatu te ih dodatno posuti umakom i sjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....