BRZO I SLASNO

Za brzi ručak usred tjedna napravite jednostavna peciva od lisnatog tijesta i svježeg sira

 Zbigniew Lewczak/
Ova hrskava peciva poslužite uz čašu jogurta ili kakav jednostavan umak po želji

Trebat će vam:

2 paketa lisnatog tijesta

400 g svježeg sira

1 jaje

2 režnja češnjaka

3 šake svježeg špinata ili blitve

100 g feta sira

sol

jaje za premazivanje

sezam

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte svježi sir, feta sir i jaje. Na tavi zagrijte ulje i dodajte protisnuti češnjak pa odmah zatim dodajte očišćeni i nasjeckani špinat. Pustite da povene, a zatim i da se ohladi pa ga pomiješajte sa sirom. Smjesu začinite soli. Lisnato tijesto narežite na jednake pravokutnike. Premažite svaki komadić tijesta smjesom sira, špinata i jaja, u sredini ostavite malo više smjese. Spojite krajeve, pritisnite ih prstima na vrhu i peciva premažite razmućenim jajem. Pospite sezamom i dodatno posolite. Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, dok peciva ne dobiju zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 02:10