Trebat će vam:
2 paketa lisnatog tijesta
400 g svježeg sira
1 jaje
2 režnja češnjaka
3 šake svježeg špinata ili blitve
100 g feta sira
sol
jaje za premazivanje
sezam
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte svježi sir, feta sir i jaje. Na tavi zagrijte ulje i dodajte protisnuti češnjak pa odmah zatim dodajte očišćeni i nasjeckani špinat. Pustite da povene, a zatim i da se ohladi pa ga pomiješajte sa sirom. Smjesu začinite soli. Lisnato tijesto narežite na jednake pravokutnike. Premažite svaki komadić tijesta smjesom sira, špinata i jaja, u sredini ostavite malo više smjese. Spojite krajeve, pritisnite ih prstima na vrhu i peciva premažite razmućenim jajem. Pospite sezamom i dodatno posolite. Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, dok peciva ne dobiju zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....