Trebat će vam:
300 g palente
250 g šampinjona
1 luk
100 ml bijelog vina
1 šaka svježeg peršina
2 grančice timijana
1 žličica senfa
50 g maslaca za umak
50 g maslaca za palentu
50 g ribanog parmezana
Sol, papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada omekša, dodajte na listiće nasjeckane gljive i pirjajte dok ne puste sok. Dodajte sol i papar, timijan i senf, a zatim i vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari. Na kraju dodajte kockicu maslaca i svježi peršin te dodatno začinite po želji. Paletnu skuhajte prema uputama na pakiranju, a pred kraj dodajte i kockicu maslaca te malo ribanog parmezana. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
BRZO I SLASNO
Za današnji ručak biramo jednostavnu i brzu palentu s umakom od šampinjona
Za pripremu ovog jednostavnog ručka trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a poslužiti ga možete uz omiljenu sezonsku salatu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?