BRZO I SLASNO

Za današnji ručak biramo jednostavnu i brzu palentu s umakom od šampinjona

 Lizzy Komen
Za pripremu ovog jednostavnog ručka trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a poslužiti ga možete uz omiljenu sezonsku salatu

Trebat će vam:

300 g palente
250 g šampinjona
1 luk
100 ml bijelog vina
1 šaka svježeg peršina
2 grančice timijana
1 žličica senfa
50 g maslaca za umak
50 g maslaca za palentu
50 g ribanog parmezana
Sol, papar

Priprema:

Na dobro zagrijanom maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada omekša, dodajte na listiće nasjeckane gljive i pirjajte dok ne puste sok. Dodajte sol i papar, timijan i senf, a zatim i vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari. Na kraju dodajte kockicu maslaca i svježi peršin te dodatno začinite po želji. Paletnu skuhajte prema uputama na pakiranju, a pred kraj dodajte i kockicu maslaca te malo ribanog parmezana. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:36