UVIJEK USPIJE

Za dobar ručak trebat će vam samo tjestenina, slanina, svježe gljive i 30-ak minuta vremena

 Luchezar/Getty Images
Spoj gljiva, slanine i tjestenine jedan je od onih s kojima ne možete pogriješiti

Trebat će vam:

1 manji luk

2 režnja češnjaka

50 - 100 g slanine

300 g gljiva po želji

tjestenina

2 grančice timijana

svježi peršin

sol i papar

1 žlica maslaca

1 žlica ulja

malo aromatičnog ribanog sira

Priprema:

Na suhu tavu najprije dodajte na kockice nasjeckanu slaninu. Pustite da postane hrskava i pusti masnoću. Izvadite iz tave, a na tu istu masnoću dodajte maslac i ulje, ako je to potrebno. Pustite da se maslac otopi pa na to dodajte sitno sjeckani luk. Kada se zažuti, dodajte protisnuti češnjak. Na to bacite očišćene i nasjeckane gljive i pirjajte dok se ne opuste. Ubacite i timijan, začinite soli i paprom. U većem loncu zagrijte vodu i dobro je posolite. Kada zavrije stavite kuhati tjesteninu. Gljivama dodajte žlicu po žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili ljepljivi umak. Kada je tjestenina skoro gotova, prebacite je u tavu s gljivama i dodajte još vode od kuhanja. Pospite sitno ribanim sirom, soli i paprom. Dobro promiješajte i na kraju pospite svježim, sitno sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:25