RUČAK USRED TJEDNA

Za dobar tanjur tjestenine treba vam tek nekoliko sastojaka i 20 minuta vremena

 Olgamiltsova/Getty Images/istockphoto
Tjesteninu s rajčicom ovog puta napravite s dodatkom tahini paste, bit će još ukusnija

Trebat ć vam:

500 g tjestenine

maslinovo ulje

125 g cherry rajčica

115 g tahini paste

250 g naribanog parmezana

vezica svježe mente ili bosiljka

vezica mladog luka

2 žlice prženih sjemenki sezama (po želji)

sol i papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, ocijedite je ali sačuvajte vode od kuhanja otprilike 250 ml. U širokoj tavi na srednje jakoj vatri tostirajte sjemenke sezama, a zatim ih stavite u posudu sa strane. Zatim ubacite maslinovo ulje pa cherry rajčice, začinite ih solju i paprom pa povremeno protresite oko 5 minuta i prebacite ih u užu posudu prigodnu za blendanje štapnim mikserom. Dodajte tahini, parmezan, 150 ml vode od kuhanja tjestenine i izradite u umak. Po potrebi dodatno začinite solju i paprom ili dodajte još malo vode od kuhanja. U velikoj zdjeli ili ondje gdje se kuhala tjestenina sjedinite umak, dodajte po potrebi još vode od kuhanja, narežite još par rajčica ako želite, natrgajte svježe začinsko bilje, začinite maslinovim uljem i pospite tostiranim sjemenkama sezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 22:43