RUČAK PETKOM

Za dobru, bogatu i zasitnu salatu od hobotnice trebat će vam još samo slanutak, luk i češnjak

 Ramon Grosso/
Umjesto s krumpirom, salatu od hobotnice ovog puta napravite sa slanutkom

Trebat će vam:

1 kg hobotnice

2 režnja češnjaka

1 šaka svježeg peršina

2 konzerve slanutka

4 žlice maslinovog ulja

1 limun

1 manja glavica luka

Povrće po želji

Sol i papar

Priprema:

Hobotnicu kuhajte dok posve ne omekša, a zatim je kratko ohladite i narežite na komadiće. Ubacite je u zdjelu i dodajte slanutak koji ste isprali. Ubacite i protisnuti češnjak, sitno sjeckani svježi peršin i luk, maslinovo ulje i sok jednog limuna. Začinite soli i paprom, a dodati možete i druge povrtne dodatke po želji. Dobra ideja bit će sitno sjeckana rajčica ili kuhani krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:06