DOBRO JUTRO!

Za doručak pripremite ovu sjajnu rižu na mlijeku s kruškama, lješnjacima i cimetom

 Berislava Picek/Cropix
Naša Nastasja ovog nam puta donosi recept za mirisni jesenski doručak kojem ćete se poželjeti vratiti

Trebat će vam:

130 g arborio riže
oko 600 ml kravljeg mlijeka
1/2 žličice cimeta u prahu
na vrh žličice vanilije u prahu
2 žlice cvjetnog meda
2 zrele kruške
2 žlice paste od lješnjaka
malo tostiranih lješnjaka za posipanje

Priprema:

U lončić stavite rižu, mlijeko, cimet, vaniliju i med pa zakuhajte lagano miješajući dok riža ne upije svu tekućinu. Na pola kuhanja riže dodajte jednu krušku narezanu na kockice, pa nastavite kuhati. Skuhanu rižu na mlijeku prebacite u staklenke, ohladite i stavite u frižider. Servirajte s narezanom svježom kruškom, prelijte s malo paste od lješnjaka pa sve skupa posipajte s tostiranim lješnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 18:01