RIBA NA ŽLICU

Za još bolji okus, riblju juhu ovog puta napravite s krumpirom, vinom i limunom

 Larisablinova
U slučaju da želite gušću juhu, dio krumpira i mrkve na kraju možete izvaditi iz zdjele i izblendati ga s malo tekućine

Trebat će vam:

500 g ribe po želji (primjerice oslića)
1 luk
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
2 krumpira
2 mrkve
1 limun
riblji temeljac
maslinovo ulje
svježi peršin
sol, papar

Priprema:

U posudi najprije zagrijte ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Zatim u lonac ubacite krumpir narezan na kockice i mrkvu na kolutiće. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari pa dodajte ribu, a zatim i riblji temeljac. Ubacite lovorov list i kuhajte oko pet do 10 minuta dok se riba ne skuha. Izvadite je iz lonca i nastavite kuhati povrće. U slučaju da želite gušću juhu, dio krumpira i mrkve na kraju možete izvaditi iz zdjele i izblendati ga s malo tekućine pa vratiti u lonac. Pred sam kraj ubacite ploške limuna i vratite očišćenu ribu. Začinite soli i paprom, dodajte peršin i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 15:41