NEDJELJNI RUČAK

Za još sočnije pečenje, komad svinjetine začinite s tek nekoliko sastojaka i umotajte u slaninu

 Uros Zunic
Pomiješajte senf sa začinskim biljem i malo ulja, dobro začinite pa komad mesa omotajte slaninom

Trebat će vam:

1-2 kg karea ili drugog komada svinjskog mesa po želji

10-ak šnita slanine

2 žlice senfa

3 žlice ulja

1 žličica sušenog timijana

sol i papar

Priprema:

U posudi pomiješajte senf, ulje, timijan, sol i papar. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine, a potom dobivenom smjesom premažite komad mesa koji ste očistili od žilica. Meso obložite slaninom sa svih strana. Stavite u posudu za pečenje i po potrebi pokapajte s još malo ulja. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva najprije pokriveno folijom ili poklopcem sat i pol, a potom otklopite i pecite još 20-ak minuta na 200 stupnjeva kako bi slanina postala hrskava. Poslužite uz pečeni krumpir i umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 22:10