Trebat će vam:
600 g junetine
3 mrkve
1 veći luk
1 manji komad korijena celera
1 šaka sjeckanog peršina
5 režnjeva češnjaka
1 žličica sušenog timijana
2 lovorova lista
2 žličice crvene mljevene paprike
200 ml bijelog vina
Temeljac
Sol i papar
Priprema:
Meso nasjeckajte na veće komade. U većoj posudi koja može i u pećnicu najprije zagrijte ulje pa meso zapržite sa svih strana. Maknite ga iz posude i na isto ulje dodajte sjeckani luk, potom mrkvu, celer, a zatim ubacite i cijele režnjeve češnjaka. Pustite da se pirja 10-ak minuta, a zatim dodajte timijan, lovorov list, crvenu papriku, sol, papar i druge začine prema želji. Vratite meso i dodajte bijelo vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, nekih 20-ak minuta, a zatim dodajte temeljac, toliko da pokrije sve sastojke, pustite da se zagrije, poklopite i ubacite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pecite dva sata ili dok meso u potpunosti ne omekša. Zadnjih pola sata pecite otklopljeno.