Trebat će vam:
4 patlidžana
200 g bulgura
1 luk
3 režnja češnjaka
1 konzerva slanutka
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
2 žlice feta sira
sol i papar
timijan, bosiljak, origano
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane operite, prepolovite po duljoj strani, premažite maslinovim uljem, posolite i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta. Za to vrijeme skuhajte bulgur. Kada je gotov, u većoj tavi na maslinovu ulju pirjajte luk, protisnuti češnjak, dodajte slanutak, začinite, a zatim ubacite i bulgur. Začinite prema želji. Kada je patlidžan gotov, izdubite ga, meso dodajte bulguru i sve promiješajte pa dobivenom mješavinom napunite polovice patlidžana. Prije posluživanja pospite feta sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....