PROBAJ OVO

Za lagan i zdraviji ručak, umjesto tikvica, napunite patlidžane, i to malo drugačijom kombinacijom namirnica

 Nerudol/Getty Images
Punjenje napravite od bulgura, slanutka i još nekoliko sastojaka, a prije posluživanja sve pospite feta sirom

Trebat će vam:

4 patlidžana

200 g bulgura

1 luk

3 režnja češnjaka

1 konzerva slanutka

1 žličica kumina

1 žličica dimljene paprike

2 žlice feta sira

sol i papar

timijan, bosiljak, origano

maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžane operite, prepolovite po duljoj strani, premažite maslinovim uljem, posolite i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite 20 minuta. Za to vrijeme skuhajte bulgur. Kada je gotov, u većoj tavi na maslinovu ulju pirjajte luk, protisnuti češnjak, dodajte slanutak, začinite, a zatim ubacite i bulgur. Začinite prema želji. Kada je patlidžan gotov, izdubite ga, meso dodajte bulguru i sve promiješajte pa dobivenom mješavinom napunite polovice patlidžana. Prije posluživanja pospite feta sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 19:24