Pečeno u škartocu

Za manje od pola sata na stolu možete imati fantastično jelo od bijele ribe za prste polizati

 Melaniemaya/Getty Images
Sve što vam treba je kvalitetna svježa riba, malo češnjaka limuna i maslinova ulja te osnovni začini

Obaveznu tjednu porciju ribe zadovoljite brzopoteznim pečenjem omiljene bijele ribe ili pak lososa zamotanog sa začinima u papiru za pečenje! Minimalno truda potrebno je da se ovo divno jelo nađe na vašim tanjurima, a rezultat je meko i sočno meso ribe koje se vilicom razdvaja kao od šale. Uz ribu možete poslužiti klasičnu blitvu s krumpirom, kuhani krumpir ili čak palentu.

Riba u škartocu s limunom

4-5 fileta bijele ribe po želji ili lososa
4-5 režnja češnjaka
1-2 bio limuna
1 šaka kopra
maslinovo ulje
sol i papar

image
Melaniemaya/Getty Images

Ribu očistite ako je to potrebno i odvojite filete. Premažite ih maslinovim uljem, začinite soli i paprom. Stavite ih u papir za pečenje, pospite koprom i na svaki komad stavite kolutić limuna. Dodajte još malo maslinova ulja, ubacite u svaki paketić jedan režanj češnjaka, zamotajte i pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 10-ak minuta. Poslužite uz kuhani krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:32