Spada s kosti

Za manje od sat vremena na stolu možete imati krilca slasna kao da su s roštilja

 Ravsky/Getty Images
Tajna je u marinadi koja baš dobro prija uz nježno pileće meso

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcije: 3-4

Trebat će vam:

1 žlica meda
1 žličica češnjaka u prahu
2 žlice soja sosa
1 žličica čilija u prahu
2 limete
6-7 žlica maslinova ulja
sol i papar
1 kg pilećih krilca

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte žlicu meda, češnjak u prahu, soja sos, žličicu čilija, sol, papar, maslinovo ulje, sok jedne limete. Dodajte pileća krilca, sve zajedno dobro pomiješajte pa prebacite na papir za pečenje. Ostatak umaka sačuvajte. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, premažite ostakom umaka, vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Poslužite uz rižu, krumpiriće i drugi prilog po želji, uz umak i kriške limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 11:50