OMILJENI RUČAK

Za najkremastiji ručak ovog tjedna trebat će vam malo riže, šampinjoni i čaša vina

 Deposit Photos/
Najvažnije da rižu kuhate uz neprestano miješanje, a kombinaciji, osim navedenih, možete dodati i druge sastojke po želji

Trebat će vam:

400 g riže

1 luk

400 g šampinjona

200 ml vina

temeljac

100 g maslaca

100 g parmezana ili drugog sira po želji

timijan, peršin

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Luk najprije pirjajte na malo maslinova ulja. Kada se zastakli, dodajte rižu i kratko tostirajte. Dodajte zatim gljive koje ste očistili i nasjeckali. Još kratko pirjajte pa dodajte vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim postupno dodajte temeljac. Dodajte i timijan i peršin, začinite soli i paprom. Dok se kuha, rižoto miješajte, a na kraju mu umiješajte maslac i parmezan i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 21:32