Trebat će vam:
2-4 pureća zabatka ili batka
4 žlice maslinova ulja
4 krumpira
1 crvena paprika
2 žličice crvene mljevene paprike
1 luk
3 režnja češnjaka
2 lovorova lista
100 ml bijelog vina
prstohvat sušenog timijana
sol i papar
Priprema:
Krumpir operite i narežite na željeni oblik. Papriku također operite i narežite na veće komade. Isto napravite s lukom i češnjakom. Stavite sve u posudu za pečenje. Dodajte i puretinu pa prelijte maslinovim uljem i začinite crvenom paprikom. Dodajte lovorov list, timijan, sol i papar. Meso dobro natrljajte začinima i sve pomiješajte. Na kraju u posudu dodajte bijelo vino. Prekrijte folijom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta, maknite foliju, pojačajte temperaturu na 200 i pecite dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.