DOBRA IDEJA

Za nedjeljni ručak napravite jednostavnu, a slasnu puretinu s povrćem iz pećnice

 Veronika Galkina/
Birati možete i druge komade mesa, no svakako pripazite na vrijeme pečenja

Trebat će vam:

2-4 pureća zabatka ili batka

4 žlice maslinova ulja

4 krumpira

1 crvena paprika

2 žličice crvene mljevene paprike

1 luk

3 režnja češnjaka

2 lovorova lista

100 ml bijelog vina

prstohvat sušenog timijana

sol i papar

Priprema:

Krumpir operite i narežite na željeni oblik. Papriku također operite i narežite na veće komade. Isto napravite s lukom i češnjakom. Stavite sve u posudu za pečenje. Dodajte i puretinu pa prelijte maslinovim uljem i začinite crvenom paprikom. Dodajte lovorov list, timijan, sol i papar. Meso dobro natrljajte začinima i sve pomiješajte. Na kraju u posudu dodajte bijelo vino. Prekrijte folijom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta, maknite foliju, pojačajte temperaturu na 200 i pecite dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:32