KLASIKA VIKENDOM

Za nedjeljni ručak ovog tjedna napravite omiljeni klasik, patku sa slasnim mlincima

 Gmvozd
Priprema patke u pećnici nije previše komplicirana pa će vam tako zasigurno ostati vremena da napraite i domaće mlince

Trebat će vam:

1 patka (oko 2 kg)
500 g mlinaca
svinjska mast ili ulje prema želji
svježi timijan
sol

Priprema:

Patku najprije dobro natrljajte soli i svinjskom masti ili uljem. U unutrašnjost patke i ispod nje možete staviti začinsko bilje prema želji. Okrenite je tako da prsa gledaju prema gore, poklopite i pecite na 160 stupnjeva oko jedan i pol sat. Povremeno otvorite pećnicu i prelijte patku masnoćom koju je ispustila. Nakon sat i pol, patku otklopite i pecite na 180 stupnjeva još jedan sat, uz stalno podlijevanje masnoćom. Vrućim temeljcem prelijte mlince koje ste usitnili. Pustite da stoje minutu do dvije, a zatim ih prebacite u posudu za pečenje u kojoj je patka. Dobro promiješajte. Patku stavite na vrh i vratite u pećnicu na još 10-20 minuta na 200 stupnjeva.

VODIČ ZA PRIPREMU MLINACA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:53