BRZA PRIPREMA

Za ova slasna pileća krilca iz pećnice trebat će vam svega nekoliko sastojaka

 David Kadlec/
Napravite umak kojim ćete premazivati krilca, upalite pećnicu i spremni ste za pripremu ručka

Trebat će vam:

1 kg pilećih krilca

1 žlica ulja

1 žličica soli

prstohvat papra

1 žličica senfa

1 žličica meda

2 žlice kečapa ili ljutog umaka

2 žlice maslaca

Priprema:

Pileća krilca najprije osušite papirnatim ručnikom. Ubacite ih u zdjelu u kojoj ste pomiješali sol i papar i dobro protresite kako biste ih obložili začinima. Maslac otopite, dodajte mu kečap, senf i med pa dobro pomiješajte. Krilca najprije ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva, pustite da se peku 15-20 minuta, a zatim ih premažite dobivenom smjesom i pecite još 5 minuta. Izvadite, još jednom premažite i vratite u pećnicu pa pecite dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite uz krumpiriće ili neki drugi prilog i umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:56