GOTOV JE U TRENU

Za ovaj jednostavan namaz od bakalara trebat će vam svega nekoliko sastojaka

 Luca Melo/iStock
Namaz od bakalara i krumpira klasik je koji za Badnjak ne preskačemo. Poslužite ga uz tostirani kruh i malo maslinovog ulja i uživajte

Trebat će vam:

400 g bakalara

4 krumpira

5 češnjeva češnjaka

2 žlice peršina

maslinovo ulje

svježe mljeveni sol i papar

Priprema:

Bakalar najprije umočite u hladnu vodu i pustite ga da odmara preko noći. Drugi dan ga izvadite iz vode i stavite kuhati. U drugom loncu skuhajte krumpir koji ste prethodno posolili. Kada je gotov, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Kada bakalar omekša, očistite ga i usitnite meso. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, a odmah zatim i bakalar. Podlijte vodom od kuhanja i bijelim vinom tako da tekućina prekrije sastojke. Kuhajte oko 3 minute. Dodajte sol i papar, narezani kuhani krumpir i sitno nasjeckani peršin pa pomoću vilice, štapnog miksera ili drobilice za krumpir napravite namaz. Prije posluživanja namaz od bakalara poprskajte s malo maslinova ulja i poslužite uz tostirani kruh, svježe začinsko bilje i koju maslinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 00:35