Trebat će vam:
400 g bakalara
4 krumpira
5 češnjeva češnjaka
2 žlice peršina
maslinovo ulje
svježe mljeveni sol i papar
Priprema:
Bakalar najprije umočite u hladnu vodu i pustite ga da odmara preko noći. Drugi dan ga izvadite iz vode i stavite kuhati. U drugom loncu skuhajte krumpir koji ste prethodno posolili. Kada je gotov, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Kada bakalar omekša, očistite ga i usitnite meso. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, a odmah zatim i bakalar. Podlijte vodom od kuhanja i bijelim vinom tako da tekućina prekrije sastojke. Kuhajte oko 3 minute. Dodajte sol i papar, narezani kuhani krumpir i sitno nasjeckani peršin pa pomoću vilice, štapnog miksera ili drobilice za krumpir napravite namaz. Prije posluživanja namaz od bakalara poprskajte s malo maslinova ulja i poslužite uz tostirani kruh, svježe začinsko bilje i koju maslinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....